Králík v omáčce z česneku a cuket

41
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 porce králičího masa
2 cibule
stroužky ze 2 větších česneků
2 mladé cukety
4 dcl bílého vína
1 lžíce hladké mouky
1 smetana na vaření
svazek čerstvého tymiánu který svažte bavlněným provázkem
sůl
pepř
olej
voda

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpáleném oleji opečte dozlatova porce králičího masa. Přidejte oloupaný česnek, cibuli a cukety nakrájené na větší kusy.


    Zobrazit celý recept

  2. Vše společně chvíli opékejte a nakonec zaprašte lžící hladké mouky, osolte a opepřete.

  3. Maso a zeleninu podlijte vínem a vodou tak aby byl každý kousek masa ponořený. Za stálého bublání na mírném plameni duste minimálně 2 hodiny.

  4. Když je maso měkké tak jej vyjměte z hrnce. Vytáhněte také svazek tymiánu.

  5. Omáčku rozmixujte dohladka a nakonec přimíchejte smetanu. Lehce dvě minuty provařte a vraťte maso zpět.

    Podávejte s těstovinami nebo pečeným bramborem.