- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 porce králičího masa
- 2 cibule
- stroužky ze 2 větších česneků
- 2 mladé cukety
- 4 dcl bílého vína
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 smetana na vaření
- svazek čerstvého tymiánu který svažte bavlněným provázkem
- sůl
- pepř
- olej
- voda
Postup přípravy receptu
-
Na rozpáleném oleji opečte dozlatova porce králičího masa. Přidejte oloupaný česnek, cibuli a cukety nakrájené na větší kusy.
-
Vše společně chvíli opékejte a nakonec zaprašte lžící hladké mouky, osolte a opepřete.
-
Maso a zeleninu podlijte vínem a vodou tak aby byl každý kousek masa ponořený. Za stálého bublání na mírném plameni duste minimálně 2 hodiny.
-
Když je maso měkké tak jej vyjměte z hrnce. Vytáhněte také svazek tymiánu.
-
Omáčku rozmixujte dohladka a nakonec přimíchejte smetanu. Lehce dvě minuty provařte a vraťte maso zpět.
Podávejte s těstovinami nebo pečeným bramborem.
Kuchařka: Simply Food