Králík v marinádě

75
- reklama -

Suroviny

1 králík
2 PL hořčice
2 bobkové listy
2 PL mleté papriky
6 stroužků česneku
2 větší cibule na drobno nakrájet
5 kuliček pepře
3 kuličky nového koření
1 a 1/2 dcl oleje
3 dcl vody
5 PL kečupu
1/2 lžičky soli
1 PL worcestrové omáčky

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience dáme do pekáče a smícháme.

  2. Dáme králíka a marinujeme 24hod., zakryjeme alobalem, na druhý den i s alobalem pečeme na 230 -250°C tak zhruba 3/4hod., pak alobal sundáme a dopékáme na 180°C další půl hodinku. Kdo má rád více šťávy, podlévá vodou – ke konci, až je maso odkryté.

Poznámka od kuchařky

Podávám s bramborama nebo s černým pečivem, i hranolky jsme zkoušeli.