
- reklama -
Suroviny
- 1 králík
- 2 PL hořčice
- 2 bobkové listy
- 2 PL mleté papriky
- 6 stroužků česneku
- 2 větší cibule na drobno nakrájet
- 5 kuliček pepře
- 3 kuličky nového koření
- 1 a 1/2 dcl oleje
- 3 dcl vody
- 5 PL kečupu
- 1/2 lžičky soli
- 1 PL worcestrové omáčky
Postup přípravy receptu
-
Všechny ingredience dáme do pekáče a smícháme.
-
Dáme králíka a marinujeme 24hod., zakryjeme alobalem, na druhý den i s alobalem pečeme na 230 -250°C tak zhruba 3/4hod., pak alobal sundáme a dopékáme na 180°C další půl hodinku. Kdo má rád více šťávy, podlévá vodou – ke konci, až je maso odkryté.
Poznámka od kuchařky
Podávám s bramborama nebo s černým pečivem, i hranolky jsme zkoušeli.
Kuchař: Jenny