Kralik v italske omacce

47
- reklama -

Suroviny

králík
cibule
4 až 5 stroužků česneku
kousek slaniny
1 PL rajčatový protlak
konzerva rajčat
3 stonky řapíkatého celeru
1-2 dcl červeného vína
bujón
italské koření
černé olivy

Postup přípravy receptu

  1. Karlika naporcujem a jednotlive kusy obalim v polohrubej muke.


    Zobrazit celý recept

  2. Na rozpalenom oleji porcie opeciem a odlozim na teple miesto.

  3. Do zbytku oleja rozprazim nakrajanu slaninku a pridam nahrubo nakrajanu cibulu. Pridam nakrajany rapikaty zeler, a trochu talianskych byliniek…do vsetkeho vmiesam paradajkovy pretlak a nakoniec pridam nakrajane paradajky z konzervy.

  4. Do tejto omacky vlozim opecene porcie kralika, pridam bujon a cervene vino a dusim pod pokrievkou do zmaknutia.

  5. Ked je maso makke, prelisujem do omacky cesnak, pridam niekolko ciernych oliv a necham prevriet.
    Nakoniec pridajte cerstvu natrhanu bazalku.

Poznámka od kuchařky

moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/