- reklama -
Suroviny
- králík
- cibule
- 4 až 5 stroužků česneku
- kousek slaniny
- 1 PL rajčatový protlak
- konzerva rajčat
- 3 stonky řapíkatého celeru
- 1-2 dcl červeného vína
- bujón
- italské koření
- černé olivy
Postup přípravy receptu
-
Karlika naporcujem a jednotlive kusy obalim v polohrubej muke.
-
Na rozpalenom oleji porcie opeciem a odlozim na teple miesto.
-
Do zbytku oleja rozprazim nakrajanu slaninku a pridam nahrubo nakrajanu cibulu. Pridam nakrajany rapikaty zeler, a trochu talianskych byliniek…do vsetkeho vmiesam paradajkovy pretlak a nakoniec pridam nakrajane paradajky z konzervy.
-
Do tejto omacky vlozim opecene porcie kralika, pridam bujon a cervene vino a dusim pod pokrievkou do zmaknutia.
-
Ked je maso makke, prelisujem do omacky cesnak, pridam niekolko ciernych oliv a necham prevriet.
Nakoniec pridajte cerstvu natrhanu bazalku.
Kuchařka: vybusna