- reklama -
Suroviny
4 porce
- předek králíka
- 2 cibule
- 100 g uzené slaniny
- zázvor
- 2 bobkové listy
- citronová šťáva
- 1 smetana (30%)
- trochu oloupaných mandlí (nemusí být)
- hladká mouka
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si porce králíka, osolíme ho z obou stran a posypeme zázvorem.
-
Na nakrájené slanině si opečeme nadrobno nakrájenou cibuli, na ní dáme připravené porce králíka, opečeme z obou stran, přikryjeme a chvilku dusíme ve šťávě z cibule a masa.
-
Pak zalijeme vodou, přidáme bobkové listy, nasekané oloupané mandle a dusíme do změknutí.
-
Do smetany si rozmícháme mouku (tak 2 lžíce), vlijeme do omáčky, aby se zahustila a nakonec dochutíme solí a citronovou šťávou.
Poznámka od kuchařky
Jídlo dělám léta, jen ty králíci se špatně shání!
Recept mám zřejmně od maminky-nevím přesně, ale co přesně vím, že je to boží jídlo.
Kuchařka: Bibinka