Králík s vepřovým bokem a jablky

53
- reklama -

Suroviny
4 určitě:-)

naporcovaný králík
800 g vepřového boku s kostí
3 jablka
česnek
cibule
sůl
pepř
bobkový list (nebo koření dle chuti)
voda
olej
trochu červeného vína

Postup přípravy receptu

  1. Na dno zapékací nádoby naskládáme na měsíčky nakrájená jablka, na to cibuli, nakrájený česnek. Naskládáme okořeněného králíka, na něj a kolem naskládáme na plátky nakrájený bok (kost jsem vložila do boku nádoby).


    Zobrazit celý recept

  2. Mezi maso vložíme bobkový list a zalijeme vodou, olejem a trochou vína. Přikryjeme alobalem a dáme do předehřáté trouby na 220°C, po 30 minutách alobal odkryjeme a pečeme cca 1 hodinu a 30 minut.

  3. 30 minut před koncem jsem odskládala stranou bok aby měl i králík trochu kůrku. Podáváme s bramborem.

Poznámka od kuchařky

Králíka jsem nepodlévala- hodně šťávy pustily jablka s vodou.

A pekla jsem dlouho, aby šlo maso pěkně od kosti, záleží na králíkovi a troubě.