- reklama -
Suroviny
4 určitě:-)
- naporcovaný králík
- 800 g vepřového boku s kostí
- 3 jablka
- česnek
- cibule
- sůl
- pepř
- bobkový list (nebo koření dle chuti)
- voda
- olej
- trochu červeného vína
Postup přípravy receptu
-
Na dno zapékací nádoby naskládáme na měsíčky nakrájená jablka, na to cibuli, nakrájený česnek. Naskládáme okořeněného králíka, na něj a kolem naskládáme na plátky nakrájený bok (kost jsem vložila do boku nádoby).
-
Mezi maso vložíme bobkový list a zalijeme vodou, olejem a trochou vína. Přikryjeme alobalem a dáme do předehřáté trouby na 220°C, po 30 minutách alobal odkryjeme a pečeme cca 1 hodinu a 30 minut.
-
30 minut před koncem jsem odskládala stranou bok aby měl i králík trochu kůrku. Podáváme s bramborem.
Poznámka od kuchařky
Králíka jsem nepodlévala- hodně šťávy pustily jablka s vodou.
A pekla jsem dlouho, aby šlo maso pěkně od kosti, záleží na králíkovi a troubě.
Kuchařka: LLilaa