
- reklama -
Suroviny
- 1 půlka staršího králíka
- zelenina do polévky (měla jsem doma sušenou)
- 2 lžíce sádla
- cibule
- hladká mouka
- 3-4 kyselé okurky
- fazolové lusky
- sůl
- mletý pepř
- zakysaná smetana
Postup přípravy receptu
-
Králíka uvaříme doměkka se solí a zeleninou, maso obereme a nakrájíme, vývar přecedíme – část použijeme na omáčku, ze zbytku je výborná polévka.
-
Na sádle zpěníme drobně krájenou cibuli, zasypeme moukou, osmahneme. Za stálého míchání zalijeme částí zchladlého vývaru, přidáme drobně krájené okurky, pokrájené fazolové lusky a dobře provaříme.
-
Během varu dochutíme mletým pepřem, lehce okyselíme trochou nálevu z okurek nebo kapkou octa a je-li třeba, dosolíme.
-
Vložíme maso a vmícháme kysanou smetanu (do misky odebereme dvě naběračky horké omáčky, rozmícháme v ní smetanu a vše vlijeme zpět do hrnce). Podáváme s těstovinami.
Kuchařka: cathleen









