Králík s cibulovou omáčkou na víně

75
- reklama -

Suroviny

1 naporcovaný králík
4 velké cibule ( použila jsem červené)
150 g slaniny
250 ml kvalitního červeného vína
čerstvý tymián
čerstvý rozmarýn
po 5 kuličkách nového koření
5 kuliček jalovce
2 bobkové listy
2 hřebíčky
máslo nebo olej nebo sádlo ( jak je kdo zvyklý)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Porce králíka osolíme. ( pokud chceme mít hustší šťávu, maso poprášíme moukou) . Maso vložíme na rozpálený tuk, z obou stran jej opečeme a vyjmeme. Pokud je potřeba, přidáme malinko tuku a přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, orestujeme a přihodíme na kolečka nakrájené cibule. Osolíme, přidáme všechno koření včetně čerstvých bylinek a restujeme na mírnějším plameni cca 10 minut. Poté podlijeme vínem a necháme částečně odpařit.

  2. Vrátíme zpět maso, malinko můžeme podlít ještě vodou a vložíme do rozpálené trouby na 220°C. Prvních 20 minut pečeme přiklopené, poté odkryjeme, přeléváme šťávou a dopečeme doměkka a dohněda. V případě potřeby podléváme vodou. Podáváme třeba s bramborovým knedlíkem, ale jistě se k tomu hodí i šťouchané brambory, kaše …

Poznámka od kuchařky

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/