
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 králičí stehna
- sůl
- mletý kmín
- sádlo
- 5-6 stroužků česneku
- svazek řapíkatého celeru
Postup přípravy receptu
-
Králičí nohy omyjeme, osolíme a okmínujeme. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Řapíkatý celer nakrájíme na půlměsíčky.
-
Do kastrolu dáme kousek sádla, na to nasypeme nakrájený česnek a řapíkatý celer. Na celer položíme králičí stehna, podlijeme vodou a dáme do trouby na cca 180-190 stupňů.
-
Necháme dusit, než je maso měkké, podle potřeby podléváme vodu.
-
Když je králík měkký, vytáhneme ho z kastrolu a celer s česnekem rozmixujeme dohladka, je třeba, aby tam bylo trochu vody, aby se vytvořila omáčka.
-
Vložíme zpět králičí nohy a necháme ještě chvilku společně prohřát.
-
Podáváme s bramborami.
Kuchařka: Johanka128