Suroviny
- 800 g králičího masa
- 2 červené papriky
- 4 větší rajčata
- 3 cibule
- sůl
- pepř
- bazalka
- olej
Postup přípravy receptu
-
Rajčata spaříme horkou vodou a po vychladnutí oloupeme slupky.
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky, papriky očistíme a nakrájíme na tenké plátky.
-
Na pánvi na troše oleje orestujeme cibuli, až změkne, přidáme papriku a orestujeme do změknutí papriky.
-
Ke změklé zelenině přidáme oloupané a nakrájené rajčata (lze použít i z plechovky), zamícháme, osolíme, opepříme, přidáme koření dle chuti (bazalku).
-
Zeleninovou směs vylijeme na dno pekáčku.
-
Osoleného králíka orestujeme ze všech stran na pánvi a po zatáhnutí položíme do pekáčku na zeleninu. Maso poklademe plátky másla, podlijeme vodou.
-
Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme do změknutí masa.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s rýží nebo brambory.
Inspirovala jsem se kuřetem po baskicku, které je u nás oblíbené. Takže pro tento recept můžete použít i kuře.