- reklama -
Suroviny
- 2x králík
- 1 l bílého vína
- 400 ml sojové omáčky
- mletý pepř
- celý pepř
- tymián
- trochu cukru
- olej na potírání
- možná sůl
Postup přípravy receptu
-
Naporcované králičí kusy bohatě posypeme tymiánem a vložíme do hlubokého kastrolu.
-
Víno a sojovku smísíme, okořeníme mletým i celým pepřem.
-
Nálev svaříme a ještě horký nalijeme na maso. Pokud je víno příliš suché tak přidávám trochu cukru.
-
Kastrol přikryjeme poklicí a dáme do chladna na 24 hodin.
-
Před grilováním osušíme, opepříme a potřeme olejem. Grilujeme normálně, potíráme nálevem a otáčíme. Solíme až při podávání, ale já už nesolím není to vůbec potřeba.
Poznámka od kuchařky
Pokud je venku nevlídně grilujeme v troubě. Používám gril s horkovzduchem.
Kuchař: Josifek