Králík nejen na grilu

44
- reklama -

Suroviny

2x králík
1 l bílého vína
400 ml sojové omáčky
mletý pepř
celý pepř
tymián
trochu cukru
olej na potírání
možná sůl

Postup přípravy receptu

  1. Naporcované králičí kusy bohatě posypeme tymiánem a vložíme do hlubokého kastrolu.


    Zobrazit celý recept

  2. Víno a sojovku smísíme, okořeníme mletým i celým pepřem.

  3. Nálev svaříme a ještě horký nalijeme na maso. Pokud je víno příliš suché tak přidávám trochu cukru.

  4. Kastrol přikryjeme poklicí a dáme do chladna na 24 hodin.

  5. Před grilováním osušíme, opepříme a potřeme olejem. Grilujeme normálně, potíráme nálevem a otáčíme. Solíme až při podávání, ale já už nesolím není to vůbec potřeba.

Poznámka od kuchařky

Pokud je venku nevlídně grilujeme v troubě. Používám gril s horkovzduchem.