Králík na zelenině v papiňáku

368
- reklama -

Suroviny
5 porcí

1000 g králíčího masa (mix hřbetů a nožek)
320 g leča
3 lžíce hořčice
2 lžičky plnotučné hořčice
100 g Gazdovské slaniny
silný plátek másla
sůl
mletý pepř
Záklechtka:
1 lžíce hladké mouky
200 ml smetany na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Králičí hřbety vykostíme, naklepeme a zlehka poprášíme solí a pepeřem.
    Potřeme hořčicí, poklademe špalíčky slaniny a zavineme do závitků.
    Závitky zajistíme jehlou, nebo párátky.


    Zobrazit celý recept

  2. Zadní nohy můžeme také vykostit, předním nožkám usekneme poslední články, kde toho masa moc není a všechny kosti použijeme na vývar.

  3. Do kastrolu na rozpuštěné máslo dáme prudce zatáhnout všechno maso, přidáme lečo, podlijeme 100ml horké vody a pod tlakem dusíme 20minut doměkka. Hrnec ochladíme a otevřeme.

  4. Měkké maso odložíme stranou a šťávu rozmixujeme ponorným mixérem.
    Uvedeme k varu, přidáme záklechtku a slabým varem provařujeme za občasného promíchávání 15minut.

  5. Do hotové omáčky dáme prohřát maso a podáváme například s knedlíkem. Hodí se také rýže, nebo těstoviny.

Poznámka od kuchařky

Dnes se člověk nemůže spolehnout už ani na popisky na mase v obchodě. Na balíčku bylo napsáno králičí stehna a já jsem myslela, že mě po rozbalení trefí. Musela jsem překopat jídelníček…

Lečo mám domácí podle Topreceptůhttp://www.toprecepty.cz/recept/22359-leco-bez-zav…a jsem s ním moc spokojená. Omáčku jsem ničím nedochucovala, byla akorát. Pochutnali jsme si a já se s Vámi o recept ráda podělím.