
- reklama -
Suroviny
- králík
- cibule
- celer
- petržel
- mrkev
- celá skořice
- nové koření
- bobkový list
- celý pepř
- rajčatový protlak
- cukr krystal
- olej
- červené víno
- hladká mouka
- citronová šťáva
Postup přípravy receptu
-
Králíka osolíme, opepříme, obložíme kořenovou zeleninou a kořením, zakapeme olejem a červeným vínem.
-
Necháme odležet v chladu cca 10 hodin.
-
Králíka vyjmeme. Zeleninu s kořením a celou skořicí orestujeme na oleji, přidáme cukr a protlak.
-
Restujeme, dokud cukr nezkaramelizuje.
-
Zalijeme vodou, vložíme králíka a dusíme do měkka.
-
Po změknutí vyjmeme maso. Vzniklou směs zahustíme moukou.
-
Dochutíme solí, cukrem, citronovou šťávou a červeným vínem. Směs nakonec přecedíme.
Poznámka od kuchařky
Příloha: houskový knedlík
Kuchař: toprecepty.cz