
Suroviny
- 1 tělíčko králíka (nebo kuřátka)
- mletá červená paprika
- koření Steak 7 pepřů od Vitany
- sůl
- sádlo
- anglická slanina (asi 15dkg)
- sušené švestky (klidně celý pytlík 150g)
- švestková povidla (množství je na vás)
- masox
- voda (nebo vývar)
Postup přípravy receptu
-
Tělo králíka si naporcujeme, dobře posypeme sedmi pepřovým kořením, mletou paprikou a osolíme (ačkoliv v koření 7 pepřů sůl je, i tak jsem solila). Opečeme zprudka na sádle.
-
Vložíme do hlubšího pekáče i s výpekem. Podlijeme vodou (vývarem), přidáme sušené švestky a maso pokryjeme slaninou. Přikryjeme víkem, nebo alobalem a pečeme v troubě do změknutí.
-
Vypečenou šťávu potom upravíme vodou na množství které potřebujeme (já nemusela, dost vydatně jsem podlila, takže sosíku bylo dost), zahustíme povidly – dala jsem asi tři až čtyři lžíce – v případě potřeby přidáme kousek masoxu (dala jsem půl kostky) a malinko povaříme. Je důležité ochutnávat.
-
Jako příloha je dobrý bramborový knedlík, gnocchi nebo klidně jen bageta.
Poznámka od kuchařky
Kdo chce, může udělat jako já: Maso jsem si po upečení z pekáče vyndala a šťávu slila do malého hrnce. Maso vrátila zpět do pekáče a ještě na chvilku vrátila do trouby, aby slaninka byla křupavá. A omáčku dodělávala v hrnci 🙂
Vše je o vaší chuti, takže nelze dost dobře napsat množství surovin, tak snad se nebude nikdo zlobit.









