
- reklama -
Suroviny
5 – 6 porcí
- 600 g králičího masa
- 50 g uzené slaniny
- 2 lžíce octa
- sůl
- pepř
- 1 petržel
- 4 mrkve
- 200 g celeru
- 1 cibule
- 1 lžíce cukru
- 80 g sádla
- 2,5 dcl kysaná smetana
- 2 kuličky nového koření
- 2 kuličky pepře
- bobkový list
- citrónová šťáva
- cukr
- 2 lžíce hladká mouka
Postup přípravy receptu
-
Králíka naložíme den předem. Maso omyjeme, osušíme, vložíme do pekáče, osolíme, opepříme a obložíme ho plátky slaniny.
-
Přidáme nakrájenou zeleninu a cibuli, koření, ocet a cukr. Maso necháme odležet.
-
Druhý den přidáme sádlo a za neustálého podlévání maso pečeme až změkne.
-
Potom maso vyjmeme, vybereme koření, zeleninu propasírujeme.
-
Přilijeme smetanu, zahustíme moukou a chvíli povaříme.
-
Nakonec omáčku trochu osladíme, okyselíme citrónovou šťávou a přidáme lžičku hořčice.
Poznámka od kuchařky
Původně jsem chtěla přidat pouze fotku, ale tuhle klasiku jsem zde nenašla. Pokud zde recept je, tak hned smažu.
Kuchařka: Bahula









