
- reklama -
Suroviny
- 1,5 kg naporcovaného králíka
- 20-25 neoloupaných stroužků česneku
- svazek šalvěje
- 200 ml chuťově neutrálního oleje
- 200 ml olivového oleje
- 400 ml bílého suchého vína
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy receptu
-
Rozehřejte dvě lžíce oleje v pánvi (nejlépe wok). Osoleného a opepřeného králíka po porcích postupně do hněda opečte.
-
Maso vraťte do pánve, přidejte neloupaný česnek, šalvěj, zalijete olejem a vínem. Přiveďte k varu, ztlumte, přikryjte a nechte pobublávat 2-2,5 hodiny. Maso bude odpadávat od kosti. V podstatě se jedná o konfitování, jen množství oleje je menší.
-
Maso vyjměte, vykostěte, česnek vyloupejte a tekutinu sceďte.
-
Servírujte maso se šťávou (můžete zahustit moukou), doplňte bramborovou kaší, ochucenou dušeným česnekem nebo bagetou, s konfitovaným česnekem jako pomazánkou.
Poznámka od kuchařky
Nespotřebovaný ochucený olej má další různá využití.
Kuchařka: Karolina09