
Suroviny
6 porcí
- 1 ks naporcovaného králíka
- 200 g italské slaniny Pancetta
- kmín
- sůl
- pepř
- 8 kuliček nového koření
- 2 cibule
- 4 ks bobkového listu
Postup přípravy receptu
-
Naporcovaného králíka dobře opláchneme.
-
Pancettu, kterou máme úmyslně nakrájenou na silné plátky, rozkrájíme na klínky a dáme na tácku zmrazit do mrazničky – bude se nám s nimi poté výborně špikovat králičí maso.
-
Králičí maso a to zadní stehna a hřbet bohatě prošpikujeme lahodnou Pancettou.
-
Porce králíka poté dobře osolíme, opepříme a bohatě posypeme kmínem. Takto nachytaného králíka dáme podlitého vodou péct při střední teplotě do pekáče.
-
Obložíme porce v pekáči hrubě nakrájenou cibulí a kusy mrkve. Přidáme i bobkové listy a nového koření. Pokud nám zbyla nějaká Pancetta tak ji také přidáme k masu.
-
Pečeme pomalu, tak aby se maso nevysušilo a přitom zůstalo krásně lahodné a šlo tzv. setřepat od kosti.
-
Několikrát během pečení přelijeme výpekem.
-
Po upečení podáváme se zelím nejlépe kysaným a houskovým knedlíkem. Lze podávat i jen s bramborem podlité výpekem.