Králík na jalovci s bramboráčky s nivou

47
- reklama -

Suroviny

králičí stehna
50 g slaniny ( špeku )
50 g anglické slaniny
150 ml bílého suchého vína
cca 10 kuliček jalovce
máslo
olej
sůl
bílý pepř
Bramboráčky:
brambory
mléko
mouka
vejce
niva (100 g na 1 kg brambor)
větší jablko
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Králíka prošpikujeme, osolíme, opepříme a opečeme na zbytku slaniny a oleji. Přendáme do pekáčku, jednotlivé porce přikryjeme plátky anglické slaniny, přidáme máslo, jalovec, podlijeme vínem a přikryté pečeme. Před koncem odkryjeme a dopečeme dozlatova.


    Zobrazit celý recept

  2. Těsto na bramboráčky si připravíme běžným způsobem, vmícháme nastrouhanou nivu a jablko. Smažíme menší placičky.

Poznámka od kuchařky

Bramboráčky solíme opatrně, niva je dost slaná.

Jako příloha jsou výborné fazolky.