- reklama -
Suroviny
- králičí stehna
- 50 g slaniny ( špeku )
- 50 g anglické slaniny
- 150 ml bílého suchého vína
- cca 10 kuliček jalovce
- máslo
- olej
- sůl
- bílý pepř
- Bramboráčky:
- brambory
- mléko
- mouka
- vejce
- niva (100 g na 1 kg brambor)
- větší jablko
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Králíka prošpikujeme, osolíme, opepříme a opečeme na zbytku slaniny a oleji. Přendáme do pekáčku, jednotlivé porce přikryjeme plátky anglické slaniny, přidáme máslo, jalovec, podlijeme vínem a přikryté pečeme. Před koncem odkryjeme a dopečeme dozlatova.
-
Těsto na bramboráčky si připravíme běžným způsobem, vmícháme nastrouhanou nivu a jablko. Smažíme menší placičky.
Poznámka od kuchařky
Bramboráčky solíme opatrně, niva je dost slaná.
Jako příloha jsou výborné fazolky.
Kuchařka: maris