
Suroviny
2-4 porce
- 1 králík, popřípadě stačí stehna z králíka
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule
- 2 dcl bílého vína
- sušený zázvor
- sůl
- houby
- špalíčky slaniny na prošpikování
- 1 lžička hladké mouky
Postup přípravy receptu
-
Králíka prošpikujeme slaninou, osolíme, posypeme zázvorem.
-
Do pekáče nalijeme trošinku oleje a dáme na ně králíka. Troubu předehřejeme na maximum a vložíme do ní pekáč s králíkem. Během zhruba 7-10 minut teplotu ubereme na cca 200 stupňů, pekáč přiklopíme.
-
Ve zhruba 2 dcl vody uvaříme 1/2 masoxu s houbami, které zruba po 25 minutách pečení nalejeme na králíka, přiklopíme a pečeme asi 1 hodinu.
-
Po této době přidáme do pekáče nakrájenou cibuli s česnekem nakrájeným na plátky, zalijeme vínem a ještě 1/2 hodiny dopékáme již odkryté.
Můžeme, ale nemusíme šťávu zahušťovat lžičkou mouky, nebo solamylu.
Poznámka od kuchařky
Jako přílohu jsem dala knedlíky od Bahuly, naprosto bezkonkurenční :-)…http://www.toprecepty.cz/recept/32723-videnske-kne…