
- reklama -
Suroviny
- Králík
- Mletá paprika
- Drcený kmín
- 3 vrchovaté lžíce plnotučné hořčice
- 2 lžíce majoránky
- 1 lžíce worchestru
- Sůl
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 200 °C.
-
Králíka naporcujeme.
-
V misce smícháme hořčici s majoránkou a worchestrem.
-
Jednotlivé porce osolíme, maso lehce okořeníme paprikou a kmínem a koření vmasírujeme do masa. Potřeme hořčičnou směsí.
-
Králíka vložíme do pekáče, podlijeme vodou a přiklopené pečeme alespoň dvě hodiny (záleží na stáří králíka). Během pečení přeléváme šťávou a případně podléváme vodou.
-
Jako nejvhodnější příloha se mi zdají šťouchané brambory s cibulkou zpěněnou na másle.
Poznámka od kuchařky
Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz
Kuchařka: Vareniste.cz