
Suroviny
4 porce
- 4 králičí stehna
- 2 plechovky sterilovaných rajčat (nebo čerstvých oloupaných)
- 4 špičaté papriky (světlé, jako slovenské, musí vonět)
- 4 střední cibule
- 2 velké rajské protlaky (měla jsem krabičkový cca 400 g)
- grilovací koření
- 20 g másla
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Do pekáče vysypeme rajčata z plechovek a v dlani je rozmačkáme. Přihodíme cibuli na drobno, papriky na proužky, protlaky, sůl, pepř.
-
Králičí stehna přes svaly nařízneme z obou stran a posypeme grilovacím kořením, také do zářezů. Utopíme ve směsi, posypeme celý pekáč grilovacím kořením a dáme do chladu aspoň na 12 hodin.
-
Druhý den poklademe kousky másla a dáme na cca 150°C asi na 2-2,5 hodiny zakryté do trouby
-
. Na závěr tomu dáme 5 minut bez poklice. Už jsem nezahušťovala, je to hustější samo od sebe. Dávali jsme s novými brambůrky.
Poznámka od kuchařky
Včera jsem otevřela mrazák a ty nezbedné králičí hnátky mi skočily na palec. Jsem se rozčílila a se slovy „já s vámi zatočím“ jsem s nimi rudě zatočila.
p.s. už to maj za sebou…budiž jim omáčka lehká 😉









