Králík na červeno

105
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 králičí stehna
2 plechovky sterilovaných rajčat (nebo čerstvých oloupaných)
4 špičaté papriky (světlé, jako slovenské, musí vonět)
4 střední cibule
2 velké rajské protlaky (měla jsem krabičkový cca 400 g)
grilovací koření
20 g másla
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáče vysypeme rajčata z plechovek a v dlani je rozmačkáme. Přihodíme cibuli na drobno, papriky na proužky, protlaky, sůl, pepř.

  2. Králičí stehna přes svaly nařízneme z obou stran a posypeme grilovacím kořením, také do zářezů. Utopíme ve směsi, posypeme celý pekáč grilovacím kořením a dáme do chladu aspoň na 12 hodin.

  3. Druhý den poklademe kousky másla a dáme na cca 150°C asi na 2-2,5 hodiny zakryté do trouby

  4. . Na závěr tomu dáme 5 minut bez poklice. Už jsem nezahušťovala, je to hustější samo od sebe. Dávali jsme s novými brambůrky.

Poznámka od kuchařky

Včera jsem otevřela mrazák a ty nezbedné králičí hnátky mi skočily na palec. Jsem se rozčílila a se slovy „já s vámi zatočím“ jsem s nimi rudě zatočila.

p.s. už to maj za sebou…budiž jim omáčka lehká 😉