Králík na červené řepě s kuskusem

48
- reklama -

Suroviny
1-2 porce

400 g králičího hřbetu
200 g červené řepy
1 lžička másla
sůl
bílý pepř
2 stroužky česneku
olivový olej
lák ze sterilizované řepy
zeleninový vývar
Na kuskus:
200 g kuskusu
2 dcl zeleninového vývaru
1 lžička anýzu
zelená cibulka

Postup přípravy receptu

  1. Králičí hřbet naložíme přes noc do láku ze sterilizované řepy.

  2. Na druhý den díly osolíme, opepříme bílým pepřem a potřeme rozetřeným česnekem.

  3. Opečeme na pánvi s olivovým olejem.

  4. Řepu oloupeme, nakrájíme na tenčí nudličky a přidáme k opékanému masu.

  5. Vše přeložíme do pekáčku, zalijeme trochou vývaru, přidáme kousek másla a pečeme do změknutí masa.
    Během pečení obracíme a poléváme výpekem.

  6. Vývar přivedeme k varu a vsypeme do něj kuskus.
    Promícháme, přidáme anýz a na nudličky nakrájenou zelenou cibulku.
    Kastrol zavřeme a udržujeme v teple.

Poznámka od kuchařky

Recept jsem před časem našla v nějakém časopise a zaujal mne. Králičí maso můžeme i vykostit, jak komu vyhovuje.