
- reklama -
Suroviny
1-2 porce
- 400 g králičího hřbetu
- 200 g červené řepy
- 1 lžička másla
- sůl
- bílý pepř
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- lák ze sterilizované řepy
- zeleninový vývar
- Na kuskus:
- 200 g kuskusu
- 2 dcl zeleninového vývaru
- 1 lžička anýzu
- zelená cibulka
Postup přípravy receptu
-
Králičí hřbet naložíme přes noc do láku ze sterilizované řepy.
-
Na druhý den díly osolíme, opepříme bílým pepřem a potřeme rozetřeným česnekem.
-
Opečeme na pánvi s olivovým olejem.
-
Řepu oloupeme, nakrájíme na tenčí nudličky a přidáme k opékanému masu.
-
Vše přeložíme do pekáčku, zalijeme trochou vývaru, přidáme kousek másla a pečeme do změknutí masa.
Během pečení obracíme a poléváme výpekem. -
Vývar přivedeme k varu a vsypeme do něj kuskus.
Promícháme, přidáme anýz a na nudličky nakrájenou zelenou cibulku.
Kastrol zavřeme a udržujeme v teple.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem před časem našla v nějakém časopise a zaujal mne. Králičí maso můžeme i vykostit, jak komu vyhovuje.
Kuchařka: JanaDorazinova