- reklama -
Suroviny
3 porce
- králičí stehno
- 10 dkg anglické slaniny
- 5 bobkových listů
- kmín
- 1 kuličky nového koření
- 3 stroužky česneku
- jarní cibulka
- 3 kuličky jalovce
- sůl
- brambory
- bílé víno (polosuché)
Postup přípravy receptu
-
Zapékací mísu vyložíme plátky anglické slaniny.
-
Na slaninu položíme osolené porce masa a přidáme jarní cibulku, bobkový list, jalovec, česnek, kmín, nové koření, pepř.
-
Podlijeme vodou i vinem. Vložíme do trouby a pečeme při 200°C doměkka. Maso by mělo zrůžovět. Podáváme s šťouchanými nebo opečenými brambory.
Poznámka od kuchařky
Česneku podle chuti, já dal 3 stroužky, anglické podle chuti, já dal 10dkg.
Kuchař: Drahos z kamene