Králík (dar) z Koryčan

73
- reklama -

Suroviny
4 – 6 porcí

1 králík
100 ml octa
200 ml červeného vína
2 stonky řapíkatého celeru
8 lžic olivového oleje
4 mrkve
2 jablka
4 cibule
8 stroužků česneku
2 bobkové listy
větvička čerstvého rozmarýnu
plechovka pasírovaných rajčat
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev oloupeme a nakrájíme na větší špalíčky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky.

    Jablka oloupeme, odjadřincujeme a nakrájíme na čtvrtky.

    Králíka očistíme, odblaníme, omyjeme, osušíme a naporcujeme.

  2. Porce masa vložíme do mísy a přelijeme octem a vínem, přidáme řapíkatý celer, mrkev, česnek, cibuli, jablka, 4 lžíce olivového oleje, bobkové listy a rozmarýn.

  3. Přikryjeme poklicí a vložíme do lednice, marinujeme do druhého dne.

    Během té doby králíka otáčíme a promícháváme.

  4. Druhý den porce králíka osolíme, opepříme a opečeme na 4 lžících olivového oleje dozlatova.

  5. Opečené porce přendáme do pekáče, přidáme pasírovaná rajčata, marinádu se zeleninou a kořením a pečeme v troubě doměkka.

    Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou, podle potřeby podlijeme horkou vodou nebo vývarem. Já jsem nepodlévala, nebylo potřeba.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: různě.. z internetu.

Tímto děkuju dárkyni za králíka 🙂

Jako příloha je vhodná rýže, ale může být v podstatě cokoliv… brambory, kuskus.. co máte rádi.

Část zeleniny jsem rozmixovala, část jsem nechala v celku.