- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 mladý králík
- trochu hladké mouky
- olivový olej
- 1 velká cibule
- 3-4 stroužky česneku
- 4-5 rajčat
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1-2 větvičky rozmarýnu
- pepř
- sůl
- 1 lžička fenyklových semínek
- balzamikový ocet
Postup přípravy receptu
-
Omytého králíka naporcujte, osušte, poprašte moukou a prudce opečte na olivovém oleji.
-
Dejte do pekáče, zalijte omáčkou a pečte nezakrytého asi 40 minut při 180°C, v polovině doby znovu potřete 2-3 lžícemi balzamikového octa.
Podávejte s polentou nebo bílým chlebem. -
Omáčka: Na suché pánvi opražte fenyklová semínka a dejte stranou.
-
Na oleji osmahněte do sklovita nadrobno nasekanou cibuli a utřený česnek.
-
Přidejte rozkrájená rajčata (v zimě sterilovaná) a okořeňte kurkumou, rozmarýnem, solí, pepřem a fenyklem.
-
Vmíchejte 4 lžíce balzamika a nechte vařit do zhoustnutí.
Kuchařka: toscana