
Suroviny
- králík (nejlépe domácí)
- slanina
- máslo
- hořčice
- olej
- 10 stroužků česneku (nejméně)
- 3 – 4 cibule
- 2 rajčata
- 2 čerstvé papriky
- houby
- – kdo nemá králíka, lze použít i na kuře, ale to tentokrát dáme bez kůže
Postup přípravy receptu
-
Králíka naporcujeme a prošpikujeme uzenou slaninou. Mírně osolíme, opepříme, posypeme kmínem a potřeme ho kašičkou z oleje, hořčice a utřeného nebo prolisovaného česneku. Česnekem nešetříme.
-
Hořčici dle obliby – obyčejná, kremžská nebo Dijonská. Necháme do druhého dne v chladu. Pak ho proložíme pokrájenou cibulí a ostatní pokrájenou zeleninou a přidáme čerstvé nebo mražené houby, kdo nemá, může nahradit čerstvými žampiony.
-
Vše upečeme v troubě dozlatova. Na konci na něj dáme pro zjemnění šťávy několik plátků čerstvého másla.
Poznámka od kuchařky
Jako příloha může být bramborová kaše, rýže nebo brambory vařené, popř, také noky nebo „špetzle“. Díky zelenině, česneku a cibuli povzbudíte svoje cévy :-)) Zkoušela jsem toto i v pomalém hrnci a také moc dobré, nemusí to být jen pečené.Jen bych se přimlouvala za to, abyste tam nedávali nedozrálá a kyselá rajčata, ta by ten sosík mohla pokazit. To tam raději dejte trochu protlaku a nebo jinou zeleninu.