
Suroviny
- králičí stehna
- Králičí hřbet
- 2 větší mrkve
- 1 petržel
- kousek celeru nestrouháme na kedlubnovém struhadle
- 2 cibule
- slanina
- nové koření
- tymián
- celý pepř
- bobkový list
- 5 kuliček jalovce
- sůl
- citrón
- hladká mouka
- smetana na vaření
- brusinky
Postup přípravy receptu
-
Králičí maso prošpikujeme slaninou.
-
Na drobno nakrájenou část slaniny dáme do kastrolu a přidáme pokrájenou cibulku-lehce orestujeme, přidáme zeleninu, koření, sůl a do základu vložíme maso.
-
Pod pokličkou dusíme a obracíme asi po 20 minutách vypneme, zastříkneme šťávou z 1 citronu.
-
Takto upravené maso necháme v chladnu marinovat do druhého dne-není na škodu alespn jednou maso otočit.
-
Druhý den maso dodusíme za mírného podlévání vodou.
-
Poté maso vyjmeme ze základu.hladkou mouku rozšleháme ve vodě a nalijeme k základu.celé provaříme 15 minut.
-
Potom vyjmeme košíček s kořením a omáčku ponorným šlehačem rozmixujeme-podle chuti ještě dochutíme. Zdá li se vám kyselá-cukrem, lze i vmíchat 2káv.lžičky plnotuč.hořčice a nakonec vmícháme smetanu. Poté vložíme maso zpět.
Podáváme s housovým knedlíkem lžičkou brusinkového kompotu.Dobrou chuť
Poznámka od kuchařky
Tento recept mám od bratra-který je vyučený kuchař,ale toto krásné,voňavé řemeslo neděla-škoda