Králičie ragú so šampiňónmi

49
- reklama -

Suroviny

500 g králičiho masa
200 g králičích jater
200 g malých žampiónů
40 g masla
200 ml brandy
1 – 2 lžice oleje
1 cibule
tymian
zelená petrželová nať
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na panvici rozpálime maslo a olej, krátko opražíme pečienku, osolíme, okoreníme a odložíme na teplé miesto.

  2. Potom vložíme do panvice králičie mäso a krátko opečieme z oboch strán. Vyberieme a dáme na teplé miesto.

  3. Šampiňóny a cibuľu spolu opečieme, okoreníme, pokvapkáme brandy, pridáme mäso a spolu prehrejeme.

  4. Podávame s varenými zemiakmi alebo s bagetou.

Poznámka od kuchařky

Kuchár má nárok na 2 panáky brandy