Králičí maso s houbovou směsí

68
- reklama -

Suroviny
4 porce

400 g králičího masa bez kostí
40 g tuku
1 cibule
250 g hub
1 paprika
200 g hrášku
2 stroužky česneku
sůl
mletý pepř
sladká paprika
trochu masoxu
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Maso odbláníme a nakrájíme na hranolky.

  2. Nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme maso, sl. papriku a za stálého míchání dusíme na malém plameni.

  3. Zalijeme několika lžicemi vody ,osolíme a dusíme dále, občas podlijeme a zamíchíme a dusíme až je maso skoro hotové.

  4. Pak přidáme nakrájené houby, nakrájenou papriku, rozetřený česnek, usekanou petrželu, hrášek, masox, pepř a dodusíme.

  5. Podáváme s rýží.

Poznámka od kuchařky

Nemám moc v lásce králičí maso, ale protože manžel čas od času nějakého přinese, tak jsem si pro sebe objevila několik receptů, kdy sním králika i já. První je králik po kanadsku, ale ten už tady je, no a druhý je tenhle. Kdysi jsem ho objevila v sešítkách vydavatelství Mona