
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 400 g králičího masa bez kostí
- 40 g tuku
- 1 cibule
- 250 g hub
- 1 paprika
- 200 g hrášku
- 2 stroužky česneku
- sůl
- mletý pepř
- sladká paprika
- trochu masoxu
- petrželka
Postup přípravy receptu
-
Maso odbláníme a nakrájíme na hranolky.
-
Nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme maso, sl. papriku a za stálého míchání dusíme na malém plameni.
-
Zalijeme několika lžicemi vody ,osolíme a dusíme dále, občas podlijeme a zamíchíme a dusíme až je maso skoro hotové.
-
Pak přidáme nakrájené houby, nakrájenou papriku, rozetřený česnek, usekanou petrželu, hrášek, masox, pepř a dodusíme.
-
Podáváme s rýží.
Poznámka od kuchařky
Nemám moc v lásce králičí maso, ale protože manžel čas od času nějakého přinese, tak jsem si pro sebe objevila několik receptů, kdy sním králika i já. První je králik po kanadsku, ale ten už tady je, no a druhý je tenhle. Kdysi jsem ho objevila v sešítkách vydavatelství Mona
Kuchařka: sefrovka









