- reklama -
Suroviny
4 porce
- vykostěný hřbet a zadní stehna králíka
- cibule
- trochu oleje
- grilovací koření
- provensálské koření
- sůl
- plechovka hrášku a žampionů
- špetka mouky
- voda na podlití
Postup přípravy receptu
-
Vykostěný zadek z králíka pokrájíme na kousky.
-
Na pánvi WOK zpěníme cibuli na trošce oleje a přidáme kousky z králíka, posypeme grilovacím a provensálským kořením ( koření si každý může zvolit dle své chuti ) a maso necháme za občasného míchání zatáhnout, pak přiklopíme poklici a za občasného přilévání vody, necháme podusit do měkka.
-
Když je maso téměř měkké vyklopíme konzervu žampionů a to i s nálevem ( měla jsem ve slaném nálevu), dodusíme do měkka. Nakonec vyklopíme konzervu hrášku a už jen prohřejeme. Zahustíme špetkou mouky, necháme provařit. My jsme jako přílohu zvolili rýži, ale můžete podávat s brambory, s hranolky a nebo i s těstovinou, ( špagetami ).
Kuchařka: Severinka