- reklama -
Suroviny
1-2 porce
- 1 králičí hřbet
- 2 větší žampiony
- 2-3 lžičky brusinek
- hladká mouka na obalení
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce oleje
- asi 1 dcl červeného suchého vína
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Z králičího hřbetu nasekáme kotletky-jsou asi 3 podle velikosti králíka, osolíme je, opepříme a obalíme v hladké mouce.
-
Obalené je opékáme na oleji a másle na mírnějším ohni ze všech stran. Pak je vyjmeme a uchováváme v teple, mezi dvěma talíři.
-
Ve výpeku osmažíme na plátky nakrájené žampiony, přidáme brusinky a společně podusíme.
-
Nakonec zastříkneme červeným vínem a ještě chvilinku prohřejeme.
Podáváme s opečenými bramborami a kopečkem smetany s lžičkou brusinek.
Poznámka od kuchařky
Zdroj-recepty od Dony.
Na víně nešetříme, použijeme kvalitní suché víno.
Toto jídlo je výhradně pro milovníky sladších omáček.
Kuchařka: JanaDorazinova