Králičí kotletky na brusinkách, žampionech a víně

41
- reklama -

Suroviny
1-2 porce

1 králičí hřbet
2 větší žampiony
2-3 lžičky brusinek
hladká mouka na obalení
1 lžíce másla
1 lžíce oleje
asi 1 dcl červeného suchého vína
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Z králičího hřbetu nasekáme kotletky-jsou asi 3 podle velikosti králíka, osolíme je, opepříme a obalíme v hladké mouce.


    Zobrazit celý recept

  2. Obalené je opékáme na oleji a másle na mírnějším ohni ze všech stran. Pak je vyjmeme a uchováváme v teple, mezi dvěma talíři.

  3. Ve výpeku osmažíme na plátky nakrájené žampiony, přidáme brusinky a společně podusíme.

  4. Nakonec zastříkneme červeným vínem a ještě chvilinku prohřejeme.

    Podáváme s opečenými bramborami a kopečkem smetany s lžičkou brusinek.

Poznámka od kuchařky

Zdroj-recepty od Dony.

Na víně nešetříme, použijeme kvalitní suché víno.

Toto jídlo je výhradně pro milovníky sladších omáček.