
Suroviny
            1-2 porce
							
    
- játra z 1 králíka
- 1 domácí klobáska
- 1 velká cibule
- 2 dl vývaru (z králíka hlava, žebra)
- 1 stroužek česneku
- petrželová nať (plocholistá)
- sůl
- mletý pepř
- sádlo
Postup přípravy receptu
- 
Králičí játra očistíme a nakrájíme na menší kousky. Klobásku nakrájíme na půl centimetrová kolečka. Do pánve dáme malou lžičku sádla a necháme rozpálit. 
- 
Mezitím si játra osolíme a opepříme. Jakmile je sádlo rozpálené, vložíme nakrájená játra i s nakrájenou klobáskou a vše za stálého míchání restujeme ze všech stran. 
- 
Poté přidáme na plátky nakrájený stroužek česneku a na měsíčky nakrájenou cibuli. Vše zamícháme, společně krátce orestujeme a podlijeme vývarem, ve kterém rozmícháme lžičku bramborového škrobu na lehké zahuštění. 
- 
Vaříme asi minutu, po vypnutí přidáme nasekanou petrželovou nať, a vše dobře promícháme. Podáváme s vařeným bramborem nebo čerstvým chlebem. 
Poznámka od kuchařky
Pokud nemáte domácí klobásku, nahraďte svoji oblíbenou.
 
            