![Králičí játra po chalupářsku_5ff84f502d439.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/kralici-jatra-po-chaluparsku_5ff84f501b846.jpeg)
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 400 g králičích jater
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- 1/2 hrsti nasekané petrželové natě
- 2 dl kuřecího vývaru
- olej
- sůl
- pepř
- celý kmín
- hladká mouka
Postup přípravy receptu
-
Játra očistíme a nakrájíme na kousky o velikosti sousta. Kousky jater osušíme, osolíme a opepříme.
-
Lehce je obalíme v hladké mouce a vložíme do silně rozpáleného oleje, a opékáme ze všech stran do zlaté barvy.
-
Jakmile jsou sousta jater opečena, tak přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a najemno nasekaný česnek. Společně dále opékáme.
-
Jakmile cibule zesklovatí, podlijeme směs vývarem a lehce zaprášíme troškou hladké mouky. Dobře promícháme, přidáme špetku kmínu a necháme ještě 5 minut provařit.
-
Vmícháme nasekanou petrželovou nať. Poté podáváme s rýží.
Poznámka od kuchařky
Minimum surovin = maximum chuťi 🙂
Kuchař: Colombo65