
Suroviny
2 porce
- 300 gr králičích jater
- 1 větší cibule
- 3 stroučky česneku
- 100 gr slaniny
- 100 gr krůtího točeného salámu(nebo jiná oblíbená uzenina)
- miska curry cukety
- koření Nasi Goreng
- 100 ml suchého bílého vína
Postup přípravy receptu
-
Slaninu si nakrájíme na kostičky, vhodíme na pánev (např.Wok), osmahneme do křupava, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.
-
Libovolnou uzeninu taktéž nakrájíme a přihodíme na pánev, česnek si nakrájíme na plátky a přidáme do pánve. Játra si nakrájíme na nudličky-NESOLÍME!!, přesuneme do pánve a zprudka zarestujeme (cca 3 minuty).
-
Nalijeme víno a necháme odpařit, přidáme Nasi Goreng cca 2 čajové lžičky, dosolíme dle chuti (já už nesolila).
-
Nakonec přidáme překrájenou curry, cuketu (bez nálevu). Cuketku nedusíme vůbec, jen prohřejeme, aby nám zůstala hezky al dente.
Poznámka od kuchařky
nedávno jsem dělala tuto curry cuketu, je výborná
koření Nasi Goreng (fa Rojikovo koření)je pikantní, výborně ochutí , jinak celkem chuťově mdlá játra
http://www.toprecepty.cz/recept/21100-cukety-na-sl…
jako přílohu jsem zvolila“rýži tří barev“(Made in Kaufland), ale hodil by se i např.chleba
pokud by se vše nakrájelo drobněji, nemuselo by to být špatné i na topince
přeji dobrou chuť