- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 králičí hřbety
- 20 dkg anglické slaniny
- máslo
- smetana
- mrkev
- petržel
- 3 bobkové listy
- 1 kulička nového koření
- 2 kuličky jalovce
- dijonská hořčice
- sůl
- pepř
- brambory
- česnek
- kmín
- mléko
- rozmarýn
- šalotka
- olej
- 2 dl bílého vína
Postup přípravy receptu
-
Králičí hřbety jsem vykostil, osolil, opepřil a natřel hořčicí. Posypal rozmarýnem a zabalil do slaniny. Pak zavázal provázkem.
-
Na rozpálenou pánev dáme olej, máslo, přidáme cibuli, kořenovou zeleninu, zatáhneme. Přidáme cukr, nalijeme víno, přidáme, co vám zbylo při vykosťovaní hřbetu a přidáme zavinuté hřbety. Přidáme koření.
-
Dusíme asi 40 minut. Až je maso měkké, tak ho vyndáme na talíř, rozmixujeme zeleninu, propasírujeme a přidáme smetanu.
Kuchař: Drahos z kamene