Králičí hřbet na kaparech

43
- reklama -

Suroviny
2 porce

1 králičí hřbet
100 ml bílého suchého vína
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce kaparů / i víc – podle chuti
snitka rozmarýnu
1 lžíce mouky
2 lžíce másla
vývar
sůl
čerstvě mletý pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. V pekáčku rozehřejeme trochu oleje, lžíci másla a hřbet zprudka opečeme. Osolíme, opepříme, potřeme maso hořčicí, podlijeme vínem, vývarem, přikryjeme a dáme do předehřáté trouby (cca 180°C).


    Zobrazit celý recept

  2. Když je maso téměř měkké, odkryjeme, přilijeme vývar, přidáme rozmarýn a zahustíme šťávu kuličkami, které si děláme z mouky a zbývajícího másla.

  3. Dopečeme doměkka a vložíme okapané kapary.

Poznámka od kuchařky

Hřbet vykostíme a maso nakrájíme na malé medailonky.