- reklama -
Suroviny
2 porce
- 1 králičí hřbet
- 100 ml bílého suchého vína
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce kaparů / i víc – podle chuti
- snitka rozmarýnu
- 1 lžíce mouky
- 2 lžíce másla
- vývar
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olej
Postup přípravy receptu
-
V pekáčku rozehřejeme trochu oleje, lžíci másla a hřbet zprudka opečeme. Osolíme, opepříme, potřeme maso hořčicí, podlijeme vínem, vývarem, přikryjeme a dáme do předehřáté trouby (cca 180°C).
-
Když je maso téměř měkké, odkryjeme, přilijeme vývar, přidáme rozmarýn a zahustíme šťávu kuličkami, které si děláme z mouky a zbývajícího másla.
-
Dopečeme doměkka a vložíme okapané kapary.
Poznámka od kuchařky
Hřbet vykostíme a maso nakrájíme na malé medailonky.
Kuchařka: maris