
Suroviny
- králičí filety dle počtu strávníků (já měla 4 ks)
- koření Čarodějka
- 4 dcl bílého suchého vína (počítáme 1 dcl na kus filetu)
- 1 KL hořčice s medem a koprem
- 1 KL pikantní hořčice
- na špičku lžičky česnekové pasty nebo malý prolisovaný čerstvý stroužek česneku
- 4 pěkné, opravdu kvalitní papriky kapie (na porci filetu 1 paprika)
- tuk nebo olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Smícháme uvedené ingredience (kromě paprik) do marinády. Vložíme filety a necháme marinovat alespoň 2 hodiny.
-
Pak rozpálíme tuk a okapané filety velmi zprudka osmahneme. Ztlumíme teplotu, podlijeme marinádou přesně do výšky masa a dusíme – obracíme cca po 8 minutách. Podléváme dle potřeby. Celková doba dušení do měkka byla asi 25 minut.
-
Pak vhodíme k masu a šťávě pokrájené papriky a vypneme sporák. Necháme dojít, aby šťáva z paprik pěkně propojila vypečenou šťávu z masa a marinády. Já použila česnekovou pastu a tedy nedosolovala, jinak dochuťte dle sebe.
Poznámka od kuchařky
Potřebovala jsem zlikvidovat maso a zbytek česnekové pasty.
Díky Severince jsem měla velmi šťavnaté a skvělé papriky, Severi, zařazuju se do odběru tvých paprik i na příští sezonu!!!!
Rodina chválila, neboj, zbytek je hezky zamražený a zavařený
Děkuju.