
- reklama -
Suroviny
- 250 ml mléka
- 1 lžička cukru
- 2 lžičky soli
- 50 dkg hladké mouky
- 20 dkg mletých škvarků
- 10 dkg sádla
- 2 dkg kvasnic
Postup přípravy receptu
-
Suroviny dáme v uvedeném pořadí do domácí pekárny, zapneme program příprava těsta a vypracujeme vláčné těsto. Po ukončení programu těsto vyndáme, rozdělíme na dva díly a vyválíme na placku vysokou 2 cm. Posolíme, pokmínujeme a upečeme dozlatova.
-
Kdo nemá pekárnu, vypracuje těsto klasickým způsobem na válu.
-
Tato slaná buchta se nekrájí, ale ulamuje a podává se k omáčkám. Zejména k bramborové a fazolové.
Poznámka od kuchařky
Recept pochází z knihy:Jak se dříve žilo a co se jedlo v Hluku aneb opomíjená jídla a zvyky. /mírně upraveno/
Kuchařka: Zdenka1









