Krajanec-/škvarkový/ slaná buchta k omáčkám

107
- reklama -

Suroviny

250 ml mléka
1 lžička cukru
2 lžičky soli
50 dkg hladké mouky
20 dkg mletých škvarků
10 dkg sádla
2 dkg kvasnic

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme v uvedeném pořadí do domácí pekárny, zapneme program příprava těsta a vypracujeme vláčné těsto. Po ukončení programu těsto vyndáme, rozdělíme na dva díly a vyválíme na placku vysokou 2 cm. Posolíme, pokmínujeme a upečeme dozlatova.

  2. Kdo nemá pekárnu, vypracuje těsto klasickým způsobem na válu.

  3. Tato slaná buchta se nekrájí, ale ulamuje a podává se k omáčkám. Zejména k bramborové a fazolové.

Poznámka od kuchařky

Recept pochází z knihy:Jak se dříve žilo a co se jedlo v Hluku aneb opomíjená jídla a zvyky. /mírně upraveno/