
Suroviny
- surimi tyčinky – 250 g (1 balení)
- zakysaná smetana 12% – 190 g (1 balení)
- majonéza – 2 polévkové lžíce
- plnotučná hořčice – 1 čajová lžička
- citron – šťáva z půlky citronu
- vejce – 1 ks M nebo L, 2 ks S, případně 3 – 4 ks křepelčí
- kopr – 1 čajová lžíce
- sůl, pepř
Postup přípravy receptu
-
Jako první dáme rozmrazit surimi tyčinky (ideální k loupání a krájení jsou napůl zmrzlé), poté dáme vařit vejce na tvrdo a připravíme zbytek surovin.
-
Než se uvaří vejce, tak plastové folie zbavíme a nakrájíme surimi tyčinky na drobnější kousky (zde asi dle preferencí, já osobně nemám rád velké kousky). Oloupeme uvařená vejce a nakrájíme na stejně velké kousky jako surimi.
-
Do mísy dáme nakrájené surimi tyčinky, přidáme zakysanou smetanu, majonézu, hořčici, šťávu z citronu, kopr, vejce, sůl, pepř a zamícháme.
Ochutnáme, zda je ok a není třeba přidat sůl/pepř. Dáme do lednice na půl hodinky odležet, poté můžeme podávat.
Ideální je rozpečený, křupavý toast či bageta. Nebo můžeme zvolit klasiku a to je veka, tedy chlebíčky ozdobené citronem, kouskem vejce a snítkou kopru.









