Krabí pomazánka s vejcem a koprem

74
- reklama -

Suroviny

surimi tyčinky – 250 g (1 balení)
zakysaná smetana 12% – 190 g (1 balení)
majonéza – 2 polévkové lžíce
plnotučná hořčice – 1 čajová lžička
citron – šťáva z půlky citronu
vejce – 1 ks M nebo L, 2 ks S, případně 3 – 4 ks křepelčí
kopr – 1 čajová lžíce
sůl, pepř

Postup přípravy receptu

  1. Jako první dáme rozmrazit surimi tyčinky (ideální k loupání a krájení jsou napůl zmrzlé), poté dáme vařit vejce na tvrdo a připravíme zbytek surovin.

  2. Než se uvaří vejce, tak plastové folie zbavíme a nakrájíme surimi tyčinky na drobnější kousky (zde asi dle preferencí, já osobně nemám rád velké kousky). Oloupeme uvařená vejce a nakrájíme na stejně velké kousky jako surimi.

  3. Do mísy dáme nakrájené surimi tyčinky, přidáme zakysanou smetanu, majonézu, hořčici, šťávu z citronu, kopr, vejce, sůl, pepř a zamícháme.

    Ochutnáme, zda je ok a není třeba přidat sůl/pepř. Dáme do lednice na půl hodinky odležet, poté můžeme podávat.

    Ideální je rozpečený, křupavý toast či bageta. Nebo můžeme zvolit klasiku a to je veka, tedy chlebíčky ozdobené citronem, kouskem vejce a snítkou kopru.