
- reklama -
Suroviny
- 10-12 krabích tyčinek Surimi
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 zeleninový bujon ve 2 l vody
- 6 PL rajského protlaku
- majoránka nebo oregano
- 1 PL provensálských bylinek
- 1 PL zázvoru
- smetana dle chuti
- trocha olivového oleje
- citronová šťáva
- petrželka
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Krabí tyčinky a cibuli si nakrájíme a na oleji orestujeme nejdřív cibulku, pak přidáme tyčinky a česnek.
-
Po chvíli dáme rajčatový protlak, zeleninový vývar, dolijeme do 2 litrů vodu a vaříme.
-
Nakonec dáme provensálské bylinky, majoránku (oregano), zázvor, petržel, dosolíme, opepříme, dáme trochu citronové šťávy a zalijeme smetanou dle chuti.
-
Dávám celou, někdo dělá bez smetany.
Poznámka od kuchařky
Polévka má celkem nevšední chuť.
zdroj:z časopisu Delikatesy
Kuchařka: Bibinka