Krabí omáčka se sépiovými tagliatelle, krevetami a lososem

57
- reklama -

Suroviny
3-4 porce

Těstoviny:
250 g černých tagliatelle
voda
sůl
olivový olej
Omáčka:
olivový olej
1 cibule
50 g anglické slaniny
hladká mouka
150 g krabích tyčinek
smetana na vaření
voda
Maso:
250 g lososa
150 g vyloupaných krevet
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny: Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme 5 minut. Scedíme a zakápneme olejem.


    Zobrazit celý recept

  2. Omáčka: Na oleji opražíme na drobné kostičky nakrájenou slaninu a přidáme jemně nasekanou cibuli. Zaprášíme moukou a opražíme lehce do světlehněda. Podlijeme zeleninovým vývarem, přidáme nakrájené krabí tyčinky a vaříme 20 minut. Nakonec přidáme smetanu na vaření a lehce prohřejeme.

  3. Maso: Filety lososa opečeme na oleji z obou stran. Na závěr přidáme loupané krevety a jen lehce prohřejeme.

  4. Servírování: Teplé těstoviny dáme do hlubokého talíře. Zalijeme je omáčkou a navrch dáme lososa i s krevetami.

Poznámka od kuchařky

(c) Evosheek