
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 paprikové klobásy
- 1 hrnek červených fazolí (nebo jiných barevných)
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 konzerva loupaných rajčat
- sůl
- pepř
- sladká paprika
- chilli nebo pálivá paprika (event. čerstvá čili paprička)
- jíška
- olivový olej
- jarní cibulka na posypání
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme česnek na plátky. Pak zarestujeme na kousky nakrájenou klobásu. Přidáme koření a zarestujeme.
-
Vlijeme fazole, které jsme nechali minimálně 12 hodin namočené ve vodě, a konzervu rajčat, které v plechovce trochu rozsekáme nožem. Dusíme až jsou fazole měkké.
-
Zahustíme trochou jíšky (já dala hotovou kupovanou) a provaříme. Na talíři posypeme nakrájenou jarní cibulkou. Podáváme s chlebem, pittou, tortillou nebo s knedlíkem.
Poznámka od kuchařky
Já to mám ráda s celozrnnou pittou, ale manžel má nejraději knedlík.
Kuchařka: Paprika









