Kovbojské fazole

163
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 paprikové klobásy
1 hrnek červených fazolí (nebo jiných barevných)
1 cibule
3 stroužky česneku
1 konzerva loupaných rajčat
sůl
pepř
sladká paprika
chilli nebo pálivá paprika (event. čerstvá čili paprička)
jíška
olivový olej
jarní cibulka na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme česnek na plátky. Pak zarestujeme na kousky nakrájenou klobásu. Přidáme koření a zarestujeme.

  2. Vlijeme fazole, které jsme nechali minimálně 12 hodin namočené ve vodě, a konzervu rajčat, které v plechovce trochu rozsekáme nožem. Dusíme až jsou fazole měkké.

  3. Zahustíme trochou jíšky (já dala hotovou kupovanou) a provaříme. Na talíři posypeme nakrájenou jarní cibulkou. Podáváme s chlebem, pittou, tortillou nebo s knedlíkem.

Poznámka od kuchařky

Já to mám ráda s celozrnnou pittou, ale manžel má nejraději knedlík.