Kouzelný měšec

71
- reklama -

Suroviny

svíčková
kuřecí stehenní steaky
kuřecí játra
šunka
uzená slanina
sůl
cibule
pepř
koření
brambory na bramborové pusinky

Postup přípravy receptu

  1. Panenku naporcujeme, naklepeme, osolíme, steaky nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a vše necháme přes noc v ledničce uležet.


    Zobrazit celý recept

  2. Kuřecí játra nakrájíme na kostičky, zprudka orestujeme na uzené slanině a odstavíme. Na tuku (já jsem použil sádlo) lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kuřecí steaky, orestujeme, přidáme na nudličky nakrájenou šunku, krátce zarestujeme a rovněž necháme vychladnout.

  3. Nyní začíná tvořivá část, kdy obě směsi dáme doprostřed naklepané panenky a vytvoříme měšec, který zavážeme potravinářským motouzem.

  4. V pekáčku rozpustíme sádlo, vložíme uvázané „pytlíky“, mírně podlijeme bujónem a pečeme ve vyhřáté troubě (230-250°C) za občasného podlévání a polévání cca 30-35 minut.

  5. Bramborové pusinky zhotovíme z tužší bramborové kaše, kterou naplníme do cukrářského rukávu a na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme kaši ve tvaru pusinek.

  6. Pečeme při 200°C cca 15-20 minut. Pusinky z bramborové kaše koupíme i mražené a ty můžeme nejen upéct v troubě, ale i usmažit ve friťáku.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: recept jsem získal od šéfkuchařky Beskydského hotelu Relax v Rožnově pod Radh. V roce 2006 byl Kouzelný měšec součástí Silvestrovského menu. Moc jsem si pochutnal a jsem rád, že se mi podařilo recept získat a mohl jej hned v lednu připravit pro rodinnou oslavu.

Tentokrát jsem šáhl hodně hluboko do archívu.