
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 300 g vepřové krkovice
- 2 lžíce oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce kari pasty (červené nebo zelené)
- 2 lžíce rybí omáčky
- 3 kafírové lístky (nejsou nutné)
- 1 malá cibule
- 1 červená cibule
- kousek pórku – bílá část
- 1 malá mrkev
- kousek brokolice
- kousek červené papriky
- 1 chilli paprička
- 150 ml kokosového mléka
Postup přípravy receptu
-
Očištěné maso nakrájíme na velikost soust a zprudka opečeme ze všech stran v hluboké pánvi na rozpáleném oleji. Než se maso opeče, očistíme a nakrájíme všechnu zeleninu na větší kusy. Můžeme zvolit dle chuti i jinou zeleninu, přidat žampióny apod.
-
Když je maso opečené, přidáme kari pastu, kafírové (limetkové) lístky a necháme rozvonět. Přidáme rybí omáčku a mírně podlijeme asi 50 ml vody. Podle tvrdosti přidáme postupně všechnu zeleninu, vždy promícháme a necháme podusit na skus. Podlijeme kokosovým mlékem a dle chuti dochutíme, cukrem, solí nebo rybí omáčkou a chilli.
-
Podáváme nejlépe s jasmínovou rýží.
Kuchařka: Marie Svarcova









