- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 vepřové kotlety
- cca 250-400 g brambor
- sůl
- pepř
- rozmarýn
- ricotta (nemusí být)
Postup přípravy receptu
-
Kotlety si okrájíme od kostí a očistíme od blanek a tuku, naklepeme, osolit jemně, opepřit, stačí jen z jedné strany.
-
Oškrábat brambory a nakrájet na plátky, nemusí být tenké, prostě normální plátky jako na zapékané brambory.
-
Posypeme rozmarýnem a položíme na ně maso jen osolenou stranou bez pepře.
-
Horní stranu s pepřem, můžeme, ale nemusíme pomazat kousek ricottou, stačí jen jemně, ale není podmínkou a vše dusíme v mističce na omáčky či rýži v parním hrnci na 45 min.
-
Maso je krásně jemné, křehké a celý pokrm pustí svoji šťávičku.
Kuchařka: HUSTENKA