
- reklama -
Suroviny
4 porce
- Na koule:
- 500 g mleté kuřecí maso
- 2 plátky tmavého toustového chleba
- cca 1 – 2 dcl netučného mléka
- 1 vejce
- bazalka
- sůl
- pepř
- 4 stroužky česneku
- trochu tmavé strouhanky na zahuštění
- Na „omáčku“:
- konzerva rajčat – nakrájet na kousky
- 1 rajčatový protlak
- 2 dcl vody
- sůl
- pepř
- bazalka
- 4 stroužky rozmačkaného česneku (kdo má raději sladké, může přisladit cukrem, příp. sladidlem)
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme jednoduchou omáčku – smícháme vše dohromady, dochutíme, aby nám chutnalo, nalijeme na dno pekáčku.
-
Příprava koulí: toustový chléb natrhat na kousky, zalít netučným mlékem, nechat nasáknout, rozmíchat s mletým masem a vejcem, případně zahustit strouhankou, aby šly dobře tvarovat koule. Osolíme, opepříme, přidáme česnek a bazalku.
-
Tvarujeme koule, které pokládáme vedle sebe do omáčky v pekáčku (viz obrázek).
-
Dáme péct asi na hodinku na střední výkon. Podáváme s rýží.
Poznámka od kuchařky
Bohužel fotku hotového pokrmu nemám, nandala jsem na talíře a než jsem došla pro foťák, vrhli se moji „chlapi“ na jídlo s takovou vervou, že už to pak nešlo vyfotit.
Kuchařka: luckymoon