Koule v rajdě – dietní a skvělé

49
- reklama -

Suroviny
4 porce

Na koule:
500 g mleté kuřecí maso
2 plátky tmavého toustového chleba
cca 1 – 2 dcl netučného mléka
1 vejce
bazalka
sůl
pepř
4 stroužky česneku
trochu tmavé strouhanky na zahuštění
Na „omáčku“:
konzerva rajčat – nakrájet na kousky
1 rajčatový protlak
2 dcl vody
sůl
pepř
bazalka
4 stroužky rozmačkaného česneku (kdo má raději sladké, může přisladit cukrem, příp. sladidlem)

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme jednoduchou omáčku – smícháme vše dohromady, dochutíme, aby nám chutnalo, nalijeme na dno pekáčku.

  2. Příprava koulí: toustový chléb natrhat na kousky, zalít netučným mlékem, nechat nasáknout, rozmíchat s mletým masem a vejcem, případně zahustit strouhankou, aby šly dobře tvarovat koule. Osolíme, opepříme, přidáme česnek a bazalku.

  3. Tvarujeme koule, které pokládáme vedle sebe do omáčky v pekáčku (viz obrázek).

  4. Dáme péct asi na hodinku na střední výkon. Podáváme s rýží.

Poznámka od kuchařky

Bohužel fotku hotového pokrmu nemám, nandala jsem na talíře a než jsem došla pro foťák, vrhli se moji „chlapi“ na jídlo s takovou vervou, že už to pak nešlo vyfotit.