![Kotlíkový party guláš_5ffa5d3d973ce.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/kotlikovy-party-gulas_5ffa5d3d86c27.jpeg)
- reklama -
Suroviny
100 porcí
- 16 kg hovězí kližka (nakrájená na kostky o váze cca 60 g)
- 7 kg cibule
- 4 kg čerstvé zelené papriky na větší nudličky
- 1,5 kg kvalitní maďaské mleté papriky
- 5 kg nakrájených rajčat (do nerezového zavíracího košíčku „Chef“)
- natlučené nové koření
- celý pepř
- bobkový list
- jalovec
- čerstvý rozmarýn
- čerstvý tymián
- 2 kg naloupaného česneku
- 4 kg mytých napůl překrojených brambor
- 7 litrů vývaru z kostí
- Tuk lze použít dle vlastního výběru v dostatečném množství vzhledem k množství surovin.
Postup přípravy receptu
-
Na tuku zesklovatíme cibulku, přidáme maso, které zcela orestujeme, velmi lehce osolíme a přidáme mletou papriku, kterou zarestujeme.
-
Pak přidáme rajčata, zelenou papriku, promícháme a podlijeme, jen aby se ponořilo maso. Vložíme košík s kořením a dusíme do skoro měkka.
-
Přidáme nenakrájený česnek a brambory a doděláváme nepřiklopené, aby se šťáva ideálně zredukovala na správnou vámi zvolenou konzistenci (zásadně nehustíme moukou).
-
Po dovaření dochuťte uvedenými nasekanými čerstvými bylinkami, přiklopte a nechte aspoň 30 minut stát.
Poznámka od kuchařky
Získáte velmi netradiční lehký gulášek – perkelt…jak chcete, ale nádobí si prohlédněte na přiložených fotkách, důležitý je ovšem zdroj energie který dodá pokrmu „NESKUTEČNOU“ chuť. 😉
Kuchař: miracrosscountry