- reklama -
Suroviny
3 porce
- 450 g vepřových kotlet bez kosti (3×150-200 g)
- 200 g hlívy ústřičné
- 1 cibule
- 40 g uzeného špeku
- 2-3 stroužky česneku
- rozmarýn
- tymián
- sůl
- pepř mletý
- jíška nebo hladká mouka s vodou
Postup přípravy receptu
-
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a po stranách nakrojíme, aby se nekroutily při smažení.
-
Na drobně pokrájeném špeku osmažíme na kostičky pokrájenou cibuli, ke které přidáme z obou stran osmažit plátky kotlet.
-
Po jejich osmažení přisypeme na nudličky pokrájenou hlívu, nasekaný česnek a dle chuti rozmarýn a tymián. Smažíme do povadnutí hlívy.
-
Vše zalijeme vývarem a dusíme do změknutí masa, dle potřeby promícháme, případně podlijeme. Na závěr omáčku ještě zahustíme jíškou nebo záklechtkou z mouky, necháme krátce provařit, případně ještě dosolíme a opepříme.
-
Podáváme s rýží, knedlíkem, bramborem, těstovinami…
Kuchař: recepty73