Kotlety s lečem

67
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 kotlety (možno i s kostí)
4 plátky debrecínky
4 plátky sýra – 30% Eidam
4 polévkové lžíce leča
sůl
pepř mletý barevný
100 ml vody na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety naklepeme (nejlépe v mikrotenovém sáčku, osolíme a opepříme, vložíme do pekáče, podlijeme 100 ml vody, vložíme do vyhřáté trouby (150 – 160°C )a pečeme – kotleta nesmí být vysušená.

  2. Když je maso mekké,vyndáme z trouby, na každou kotletu dám 1 plátek debrecínky, 1 polévkovou lžíci leča, a 1 plátek sýra. Pekáč s těmito ingrediencemi vložím zpět do trouby a ostře zapeču (trouba na 200°C) po dobu 5 minut.

  3. Sýr se musí roztéct.

  4. Přílohy – brambory, hranolky,pravé americké brambory,těstoviny,popřípadě i houskový knedlík.

  5. Je vhodné výpekem z masa celou porci lehce polít. Dodá to jídlu tu správnou chuť.

Poznámka od kuchařky

Jak zužitkovat zbytek leča bez toho aby jsme jej vyhodili