
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 kotlety (možno i s kostí)
- 4 plátky debrecínky
- 4 plátky sýra – 30% Eidam
- 4 polévkové lžíce leča
- sůl
- pepř mletý barevný
- 100 ml vody na podlití
Postup přípravy receptu
-
Kotlety naklepeme (nejlépe v mikrotenovém sáčku, osolíme a opepříme, vložíme do pekáče, podlijeme 100 ml vody, vložíme do vyhřáté trouby (150 – 160°C )a pečeme – kotleta nesmí být vysušená.
-
Když je maso mekké,vyndáme z trouby, na každou kotletu dám 1 plátek debrecínky, 1 polévkovou lžíci leča, a 1 plátek sýra. Pekáč s těmito ingrediencemi vložím zpět do trouby a ostře zapeču (trouba na 200°C) po dobu 5 minut.
-
Sýr se musí roztéct.
-
Přílohy – brambory, hranolky,pravé americké brambory,těstoviny,popřípadě i houskový knedlík.
-
Je vhodné výpekem z masa celou porci lehce polít. Dodá to jídlu tu správnou chuť.
Poznámka od kuchařky
Jak zužitkovat zbytek leča bez toho aby jsme jej vyhodili
Kuchařka: Paprika









