Kotlety s dijonskou omáčkou

119
- reklama -

Suroviny
3 porce

600 g brambor
3 vepřové kotlety
1 cibule
100 g žampionů
50 g anglické slaniny
bylinkové koření na americké brambory
pepř
sůl
2 lžíce oleje
1 Dijonská omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Menší brambory omyjeme a rozčtvrtíme, posypeme bylinkovým kořením na americké brambory a dáme na 40 min. do trouby na 175°C.

  2. Nakrájíme cibulku, ang. slaninu a žampiony a dáme osmahnout na pánev.

  3. Kotlety opepříme, posolíme, naklepeme a vložíme na pánev s cibulkou a po obou stranách opečeme. Snažíme se cibulku mít vždy na povrchu kotlet, aby se zbytečně nepřepalovala.

  4. Potom přidáme slenici Dijonské omáčky a necháme 8-10 min. podusit.

    Mezitím se udělaly brambory, tak můžeme již servírovat.

Poznámka od kuchařky

Rychlé a syté hlavní jídlo, hlavně pro ty co mají rádi kořeněná jídla.