
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 600 g brambor
- 3 vepřové kotlety
- 1 cibule
- 100 g žampionů
- 50 g anglické slaniny
- bylinkové koření na americké brambory
- pepř
- sůl
- 2 lžíce oleje
- 1 Dijonská omáčka
Postup přípravy receptu
-
Menší brambory omyjeme a rozčtvrtíme, posypeme bylinkovým kořením na americké brambory a dáme na 40 min. do trouby na 175°C.
-
Nakrájíme cibulku, ang. slaninu a žampiony a dáme osmahnout na pánev.
-
Kotlety opepříme, posolíme, naklepeme a vložíme na pánev s cibulkou a po obou stranách opečeme. Snažíme se cibulku mít vždy na povrchu kotlet, aby se zbytečně nepřepalovala.
-
Potom přidáme slenici Dijonské omáčky a necháme 8-10 min. podusit.
Mezitím se udělaly brambory, tak můžeme již servírovat.
Poznámka od kuchařky
Rychlé a syté hlavní jídlo, hlavně pro ty co mají rádi kořeněná jídla.
Kuchař: Casimanta









