Kotlety na víně se sušenými rajčaty a kapary

51
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 vepřové kotlety bez kosti
1 lžíce krájených sušených rajčat naložených v oleji
1 lžíce kaparů
1 šalotka
150 ml bílého vína
1 lžíce másla
vývar
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a na okrajích nařízneme.
    V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje a maso zprudka opečeme. Vložíme nakrájenou šalotku, krátce orestujeme, přidáme sušená rajčata, rozmarýn, podlijeme vínem, přikryjeme a necháme dusit. Je-li třeba, podléváme vývarem.


    Zobrazit celý recept

  2. Když je maso měkké, vložíme kapary a necháme přejít varem. Odstavime z ohně a přidáme lžíci studeného másla.

Poznámka od kuchařky

Přibližně 20 minut před koncem dušení jsem přidala do pánve řádně omyté nové brambory a podusila je společně s kotletami doměkka.

Můžeme podávat s jinou přílohou, např. s polentou, bramborovou kaší nebo jen s bagetkou.